Donderdag 16 mei.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
16 Mei 2019 | Turkije, Edirne
We gaan op de fiets naar Edirne. Half uur fietsen langs de weg. Maar als je op de vluchtstrook blijft gaat het best. En je ogen open houden en je verstand gebruiken.
Ik heb nog beetje zere buik maar dat wordt niet beter als je blijft zitten dus vooruit…
We fietsen Andries en Mariet achterop en drinken met elkaar koffie. Ik water met een droog broodje, Freek koffie met gebak hihi.
We bekijken de moskee, waarvan de hele vloer bekleed is met tapijt. Buiten schoenen uit en hoofddoek om. Dan nog een moskee.
We zien Andries weer, hij is in het stadhuis geweest en heeft een rondleiding in het Engels gekregen in de kamer van Atatürk, de grondlegger van Turkije.
Dus wij daar ook heen. Geen rondleider te zien, een kamer met bed, natuurlijk een buste van Atatürk, wat kasten met porselein en glas…we hebben het snel gezien.
Voor mij is het weer genoeg, ergens eten durf ik nog niet aan, dus we fietsen terug.
Op de camping is het heel stil, de meesten zijn weer naar Edirne.
Als we buiten ons broodje eten, komt Henk bij ons zitten. Hij vertelt dat hij moeite heeft met Andries, omdat die hem steeds corrigeert en het woord overneemt. Dat is zo, Andries is behoorlijk aanwezig. Heeft ook ervaring als coördinator en zit in het bestuur van de SKC.
Wij vinden Henk niet zo geslaagd als coördinator, doet niet veel, geen uitleg over de route van de volgende dag etc. Maar goed, we staan achter Henk.
In de middag zien we de lucht zwart worden. Ik schuif alle wasrekjes van de buren onder diverse luifels, en dan barst de bui los. Met een paar onweerklappen.
Even later is de lucht weer blauw en gaan we naar de Migros. We drinken geen druppel campingwater meer, dus dit is een item bij elke keer boodschappen doen.
Om 17 uur hebben we weer happy hour. 2 stellen maken hapjes (van het clubbudget) en ieder zorgt voor z’n eigen drankje. Ik doe nog maar ff water en voorzichtig een paar hapjes.
Petra en Andries gaan betalen, het gaat op een niet fijne manier. We gaan een nacht eerder weg omdat het ons niet bevalt, maar de dame wil dan opeens meer geld. Ze zal het aan de Nederlandse Staat melden of zoiets. Ze spoort echt niet….