Onverwachte camping.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
17 Juni 2010 | Duitsland, Pforzheim
Via de Brennerpas komen we Oostenrijk binnen. En dan de Fernnpas, mán wat een bochtenwerk. Dat vinden de motorrijders ook! Het is droog maar daar is dan ook alles mee gezegd. En ja hoor, als we in Duitsland zijn in de buurt van Stutgart brandt ons lampje wederom. We verlaten de snelweg maar weer en bedenken dat het nu toch tijd wordt om de auto dan maar te laten repareren. Als we dan een paar dagen op een camping zitten is dat ook geen drama. We zien weer een industrie terrein en rijden daar op. Een mooie garage, maar geen Ford. Het meisje achter de balie is erg behulpzaam en vindt op internet enkele adressen in de buurt.Ze print ze voor ons en wij zetten er 1 op de Garmin. Vervolgens rijden we er linea recta naar toe. De jongeman heeft het druk, en reset de auto maar heeft geen tijd om te repareren. Dus zoeken we een camping in de omgeving en vinden die in Pforzheim. We zien hier ook een Fordgarage langs de weg en bedenken dat we daar morgen misschien heen kunnen gaan.De weg erheen kan beter, het is een afgelegen en hoog gelegen dorp maar de camping heeft plaats. 's Avond eten we een heerlijke vis in het restaurant vlakbij de camping. We drinken wijn uit de streek.Er is een groep in de andere zaal en de eigenaar kruipt achter de piano en begint te zingen. Niet veel later is de zaal leeg en blijven we achter met nog wat eetgasten.
's Nachts giet het pijpestelen.
De volgende ochtend belt de camping-eigenaresse met de Ford garage. Wij kunnen langskomen. Op de camping is het hartstikke koud maar in Pforzheim zelf is het beter. Daaraan merk je dat de camping hoog ligt, dat scheelt zomaar een paar graden.Maar in de garage kan men niets voor ons doen omdat het lampje niet brandt. Terug op de camping besluiten we om morgen dan maar verder richting huis te gaan omdat op deze camping wel mooi sanitair is, maar verder ook helemaal nix.
We gaan dan naar een camping die ik al eerder uitgezocht heb voor eventueel op de heenreis, bij Ludwigshafen. Dat is maar 200 km. en we hopen dat de auto dat trekt. Daar blijven we dan tot na het weekend, want dan zijn de garages weer open!!