Langzaam naar huis! - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van M.L Hulsbos-de Ruijter - WaarBenJij.nu Langzaam naar huis! - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van M.L Hulsbos-de Ruijter - WaarBenJij.nu

Langzaam naar huis!

Door: Marianne.

Blijf op de hoogte en volg M.L

18 Juni 2010 | Duitsland, Berlijn

Hoi allemaal,

Onze plannen hebben we wat moeten bijstellen vanwege het lampje in de auto dat toch steeds weer verschijnt! We stonden in Italië op camping Podere seite Poortere maar het was er verschrikkelijk warm en nauwelijks schaduw. Gewacht tot woensdag om te vertrekken want maandag moest Nederland voetballen en dat kon niet gemist worden!! Dus woensdag vertrokken, en 's middags brandde ons lampje weer op het dashbord. De auto verliest dan zijn trekkracht en je kunt met de caravan geen snelheid meer maken om een heuvel(berg) op te gaan. Dus knipperlichten aan en met een gangetje van hooguit 70 km. ertegen op. De knoerten van vrachtwagens halen dan natuurlijk allemaal in, en het voelt niet fijn. Dus zo snel mogelijk een Ford garage opgezocht (bij Modena). Dat viel nog niet mee, aan een taxichauffeur gevraagd en die heeft van het woord garage ws. parkeergarage gemaakt, want die wees ons dwars door de stad en daar was dus nix. Na bij de BMW gevraagd te hebben vonden we dan eindelijk de Ford. Weer hetzelfde verhaal: doormeten en resetten, lampje weg en we konden weer rijden. Maar ze zeiden wel dat het probleem niet weg was en dat het na 10 km, of na 500 km. weer zou kunnen terugkomen. Toen naar camping Levico aan het Levico meer. Regenachtig, goed om te slapen maar daarna snel weer weg. Met zulk weer zullen we snel thuis zijn, want dan blijven we nergens langer staan. Helaas....na allerlei bergen en passen in Oostenrijk te hebben gedaan, kwam daar in Duitsland weer ...De volgende Ford garage was aan de beurt die gelukkig niet zo ver weg was. Gereset, maar ze hadden geen tijd om evt. te repareren. Dit was afgelopen woensdag eind van de middag. Toen maar in de buurt een camping gezocht. De campingdame was erg vriendelijk en heeft de volgende dag voor ons naar een garage gebeld in Pforzheim. Wij daarheen, maar omdat ons lampje nu niet brandde (omdat het de vorige dag gereset was) konden ze nix voor ons doen. Dus besloten we om dan vandaag maar weer te gaan rijden en te zien hoever we zouden komen. Om 6 uur zei Freek dat we beter tot maandag op deze camping konden blijven, want als je vrijdagmiddag of het weekend pech hebt kan niemand je helpen om te resetten. Ik snapte dat wel, maar op de camping was he-le-maal nix te beleven. En al mijn boeken zijn uit. En het was P-weer. Dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn nu zonder problemen op Klaus campingpark Dürkheim aanbeland. Grote camping, plaats aan het meer(tje), en...de zon schijnt. Afgelopen nacht heeft het bij ons vreselijk geregend, en hier ook, maar nu schijnt de zon en is het korte broeken weer. En internet, en een restaurant waar Freek voetbal kan kijken (Duitsland, dus dat wordt wat op een Duitse camping). We blijven hier tot maandag, en speren dan zo snel mogelijk naar huis. Als het lampje weer gaat branden en er is een garage die reparen wil, kan het nog wel langer duren voor we thuis zijn. Het is dus allemaal wat onzeker, maar niet getreurd, we hebben nog steeds vakantie! En...we kwamen daarnet Cor weer tegen, van de vorig jaar groep, die we ook al tegenkwamen aan het meer van Ohrid.
Lieve mensen, ik heb internet tot maandag, dus reacties zijn welkom. Hoe gaat het met jullie allemaal? En Wieneke en Philip een nieuwe keuken, we zijn benieuwd. Thea en Henny zijn vandaag met vakantie, dus nemen Simon en Marijke de honneurs van ons huis bewaken, waar. Simon, hoe is het met je nieuwe baan?
Allemaal hartelijke groeten en kussen,
Freek en Marianne.

• 18 Juni 2010 - 13:44

Lieneke:

Hoi Hoi, Duitsland gezien haha, Freek niks overkomen?
    Ik heb zelfs gekeken,(2e helft) was werkeloos omdat ik vanmorgen vroeg erg ziek wakker werd van een ?? migraine, leve de paracetamol,maar dat duurt dan wel net te lang , dus moesten ze andere oppas regelen,(dat is niet leuk om 6 uur smorgens) ik heb tot 11 uur geslapen en toen maar weer ingenomen, nu zie ik je mail en denk, ze moeten toch altijd pech hebben he, of wil Freek niet naar huis??
    Nou geniet maar van de laatste dagen en doe voorzichtig op de terugreis. gr Lieneke

• 18 Juni 2010 - 18:03

Henny En Thea:

Hier inmiddels gearriveerd op de camping het is hier op dit moment ook p-weer maar hebben wel een mooi chalet (klinkt lekker duur maar is gewoon een veredelde caravan.
    Jammer al dat geemmer met dat lampje in de auto.Ga inderdaad maar zo snel mogelijk naar huis, daar wacht je inmiddels achter ook een mooie tuin.Nou veel plezier nog deze laatste daegn en tot gauw.
    Kunffel Henny en Thea.

• 19 Juni 2010 - 10:38

Jeanne:

Hoi, Wat een pech hebben jullie zeg! Wij met onze ouwe kar tuffen maar door, hebben nooit problemen en betalen alleen de jaarlijkse beurt en dan is er ook nooit wat bijzonders aan den hand. We kijken nu wel langzamerhand uit naar wat anders. Maar heel veel mensen hebben pech met al die electronica, dus wat is een betrouwbare auto? We hoorden zelfs van een nieuwe mercedes, die midden op de snelweg het af liet weten.Nu hier is het op dit moment herfst, dus blijf nog maar even daar waar het lekker weer is! Groetjes!

• 19 Juni 2010 - 10:38

• 19 Juni 2010 - 10:40

Jeanne:

Hoi, Ik zag dat ik 2x geklikt had, sorry, dat heb je met die handen! Nogmaals doei!

• 19 Juni 2010 - 17:28

Thea En Henny:

hallo buurtjes hier nu geen mooi weer maar we eten en slapen en rusten en beetje wandelen tussen de buien maar maandag wordt het beter en dan kunnen we zettelen op de veranda en aan de boeken beginnen nu maar kaarten maken en computeren en verder zien we wel
    daaaaaaaaaaag