Zo kom je nog 'es ergens.
Door: Marianne
Blijf op de hoogte en volg M.L
16 Juni 2010 | Italië, Levico Terme
We rijden richting Oostenrijk via Bologna, Modena, Verona en Trento. We zien wel hoever we komen en zoeken dan in de boekjes naar een camping. Maar dan: Bij Modena gaat ons lampje weer branden. De auto verliest snelheid en je rijdt bergop nog maar 60-70 km. Dat is eng met alle grote vrachtauto's die je dan moeten inhalen.Dan maar de snelweg af en buiten de stad zien of er een garage is. Helaas, bij een benzinestation wijzen ze ons ergens heen maar daar is nix. Dus komen we in Modena. Taxichauffeur denkt ws. dat we iets om te parkeren zoeken want we rijden over de kinderhoofdjes en door smalle straatjes zonder iets te vinden. Dan de stad maar weer uit en onze route oppakken. We komen langs een BMW garage. Het industrie terrein op, maar daar zijn de hekken dicht. Dan maar de weg op en langs de voorkant. Nee, zo rijden we er voorbij. Keren (met de caravan natuurlijk) en weer terug naar het industrie terrein. En ziedaar..nu is het hek open. Maar men kan ons niet helpen want een Ford kan alleen door een Ford computer gelezen worden. Maar men weet een garage. Zo'n 10 km. rijden. Terug, de rotonde rechts, de brug over, rijden, rijden, rijden en dan bij de grote rotonde zit ie ergens. Ongeveer 10 km. Omdat men niet goed Engels spreekt weet je niet als ze zeggen "Right" of ze rechtsaf of rechtdoor bedoelen. Maar met Freek z'n gezonde verstand komen we er uiteindelijk. De auto wordt weer gereset, men kijkt bedenkelijk en vraagt iets over het filter. Dat weten we niet. Na een pakje stroopwafels overhandigd te hebben vervolgen we onze weg, nu toch wel wat onzeker geworden. Maar alles gaat goed en bij Trento gaan we de weg af, richting het Levico meer. Daar willen we overnachten op camping Levico.
Intussen is het regenachtig geworden maar we gaan hier maar 1 nacht staan dus dat mag de pret niet drukken. Er staan meerdere Nederlanders op de camping, maar wij zitten in de caravan, eten 's avonds in het restaurantje en kruipen dan lekker in bed.