Naar camping Diana.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
30 Mei 2014 | Kroatië, Banjole
Even later zitten we op de “grote weg”. Een hele poos 2-baans en in de buurt van Pula 4-baans. Dat rijdt toch een stuk relaxter.
We komen bij camping Diana. Alleen maar Nederlanders, klein en donker, 50 plaatsen maar het lijken er minder. Nee, we gaan nog verder kijken.
Camping Indije is een grote camping onder pijnbomen. Aan zee, maar zó scheef. Aan de kust zijn vlakke plaatsen maar die zijn duur. We gaan naar camping Stupice, een stukje verder in Premantura. Ook in een pijnbomenbos en zo mogelijk nóg schuiner. We bekijken een plek bovenaan waar het wat vlakker is, maar vinden het toch eigenlijk nix en besluiten toch maar voor camping Diana te gaan. Ondanks dat er geen wasmachine is en er ook niemand is die de was voor ons kan doen. Nou ja, wat shirts en blouses, als het moet.
Intussen schijnt de zon en ziet de camping er vrolijker uit. We kiezen een plek op het bovenste terras helemaal tussen de bomen. Lekker bij zon, jammer als het regent.
Om 15 uur staan we, en eten een broodje. Maar dan gaat het rommelen in de verte en wordt de lucht zwart. Dus als een speer het luifeltje eraan zodat de ingang droog blijft. Gelukt, en er valt wat regen.
Maar hierna schijnt de zon weer. We krijgen een rondleidinkje door Christian, de zoon van Diana, de bazin. De verlichting van het sanitair wordt van buiten geregeld. Dus ’s avonds moet je met een zaklamp bij de lichtknopjes kijken welke je moet hebben. Ben benieuwd. Klinkt wat amateuristisch maar is misschien ook de charme van een kleine camping. Om 16 uur komt Diana langs, zij regelt de papieren etc. We krijgen de code voor het internet, en het werkt goed. Fijn.
Morgen gaan we naar Nationaalpark Brijuni. Eilandengroep voor de kust. Excursie van 4 uur inclusief bootovertocht. Met Duitse gids. Ben benieuwd. Christian heeft telefonisch tickets voor ons gereserveerd.
Er zijn 2 waakherdershonden op de camping. En die blaffen nogal. Minpuntje