Naar Saebo camping.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
10 Juni 2012 | Noorwegen, Bergen
Het weer is heel goed, maar na verloop van tijd wordt de lucht donkerder en op een gegeven moment rijden we in een echte hoosbui. Jammer, maar helaas. Het kan ook niet altijd feest zijn. Maar na een paar tunnels en dus andere bergen schijnt de zon weer en is het prachtig weer, en dat blijft het ook.
We rijden de toeristische route, en die is prachtig maar op sommige stukken ook heel smal, zodat je moet wachten tot het tegenliggende verkeer voorbij is. Het gaat wel relaxt, maar de weg is bochtig en bergachtig en ik vind het inspannend rijden. Van Marcel hebben we gehoord dat het hier een ongeschreven wet is dat je, als je langzamer rijdt dan degene achter je (en dat is al snel zo met een caravan in al die bochten) dat je dan de eerste de beste inham ingaat om hem te laten passeren.De temperatuur op deze route varieërt van 12° tot 19°. Als we bijna bij de camping zijn varen we weer es met de pont over, ditmaal over de Hardangerfjord.
We willen hier 2 nachten blijven en morgen het Natursenter Hardangervidda bezoeken.
De Hardangervidda is het grootste plateau van Europa en ligt ver boven de boomgrens op 1100-1400 mtr. Een deel van dit gebied is nationaal park, en hierin is ook de waterval Vøringsfossen. Die willen we morgen opsporen. Hier leeft ook de grootste populatie rendieren.
11 Juni 2012 - 06:49
Freek:
Ben door al jullie verslagen heen...........ziet er allemaal goed uit en hopelijk hou je ook het betere weer.
Greets,
Freek