Vertrek naar Bulgarije.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
01 Juni 2010 | Bulgarije, Sofia
We rijden een prachtige route naar Bulgarije. Schitterende natuur, maar ja, dat hebben we al zo vaak geroepen. Wanneer we bij de grens komen staan er 2 caravans van de groep met de neus de verkeerde kant op. “Gaan jullie weer terug?” Het blijkt dat ze geen aparte groene kaart voor de caravan hebben. Ze mogen Bulgarije niet in. Wij rijden verder en horen later dat er door de douane een lokale verzekeringsagent geregeld is bij wie ze een kortlopende verzekering konden afsluiten.
Wel enerverend, vreemd land en de Bulgaren spreken niet écht Engels.
We zijn gewaarschuwd om ons aan de snelheid te houden en dat is maar goed ook, want regelmatig zie je achter de bosjes een politieauto staan! De floeperds.
Dan komen we op Camping Zodiak.
Wat een ellende. Lut verwelkomt ons en vertelt dat er ook een ANWB groep staat en dat wij er ‘met een schoenlepel’ bij kunnen.
Wat blijkt: De campingeigenaar heeft de ANWB groep gebeld om ’s morgens te komen zodat zij in een cirkel langs de buitenkant van het terrein konden staan. Nu mogen wij ons er een beetje tussen proppen en de rest moet in het midden staan. We zitten met diverse mensen op 1 stopcontact dus het koffiezet apparaat mag in de kast blijven. ’s Avonds zetten we de koelkast voor alle zekerheid op gas, want áls de stroom uitvalt… Het is armoe.
De toiletten zijn om te janken. 4 stuks, met de handdouche ernaast/boven. Het ziet er allemaal niet proper uit. ’s Avonds om 19.30 uur zullen we een folklore avond met diner hebben maar dan wordt er om 18.30 uur ineens geroepen dat het tijd is en dat we moeten gaan eten. De Bulgaarse tijd staat verkeerd in het routeboek (dat zegt gelijk aan Ned. tijd) en de leiding is pissig en niet zo’n beetje. De folklore is een flop want de helft van de groep zit met de rug naar de dansgroep.
Kortom, alles had beter gekund op deze camping!
We zetten onze horloges op Bulgaarse tijd en vallen in slaap met het ruisen van de rivier die achter ons loopt, in onze oren.