Donderdag 4 mei. Naar Cournon. - Reisverslag uit Cournon-d'Auvergne, Frankrijk van M.L Hulsbos-de Ruijter - WaarBenJij.nu Donderdag 4 mei. Naar Cournon. - Reisverslag uit Cournon-d'Auvergne, Frankrijk van M.L Hulsbos-de Ruijter - WaarBenJij.nu

Donderdag 4 mei. Naar Cournon.

Door: Marianne.

Blijf op de hoogte en volg M.L

05 Mei 2017 | Frankrijk, Cournon-d'Auvergne

Wat een dag! Het plan is om naar een camping in de Auvergne te rijden, ongeveer 5½ uur. Best een lange ruk.
We vertrekken om 9.45 van deze camping. De zon schijnt.
Truus geeft al snel aan dat er verder op onze route een afgesloten weg ligt. Ok, dan maar haar alternatieve route volgen. We belanden al snel op de tol, en Freek gaat driftig op de kaart speuren of er nog een andere mogelijkheid is.
Ja, we gaan er al snel weer af. HADDEN WE DAT MAAR NIET GEDAAN!
We rijden landelijk, en door dorpjes, via een vrij smalle weg met veel heuvels en dalen en bochten. Hoera, er rijdt iemand vóór ons niet harder dan 70. Je mag hier 90. We kunnen er kilometers lang niet voorbij, tot hij in een dorp bijna stilstaat en dan de hoek omgaat. Weer even wat sneller dan. Tot we achter een slome vrachtwagen zitten, zelfde verhaal.
Dan komt er een afsluiting, we kunnen onze route niet vervolgen en worden omgeleid. Wel meer dan 20 km. rijden we om.
En intussen wordt onze aankomsttijd al maar later! Door een dorp rijdend komen we in een smalle bocht een gróte vrachtwagen tegen. Ik kan de auto nog net in een soort uitwijkholletje zetten, en nu maar hopen dat ie erdoor kan. Ik kijk in m’n spiegel of ie de achterlichten van de caravan niet meepakt. Oh, gelúkkig, het gaat goed. O jeetje, er komt er nog één achteraan. Ook die gaat gelukkig goed en we gaan weer verder. We gaan dit zo niet langer doen en rijden nog wat verder om, om zo op de tol te komen. Héhé, nu gaat het lekker en relaxter. Bij een tankstation eten we een heerlijk stuk gegrild vlees en patat.
Wanneer we van de tol afgaan is het niet zo ver meer naar camping Les Ombrages. Onder Nederlandse leiding.
Misschien blijven we hier wat langer, we willen niet elke dag rijden.
Maar…als we rond 16.45 uur stoppen voor de camping, hangt daar een ketting met een briefje: Open vanaf 13 mei.
Ik kan het niet geloven, heb daar totaal niet opgelet met het plannen. Stom,stom.
Maar misschien kan ik iets versieren voor 1 nachtje. Er lopen mensen rond, en de eigenaar komt naar ons toe.
Nee, helaas, het gaat niet lukken, er is geen sanitair. "Dat hebben we zelf wel." Maar nee.
Weet u dan een camping in de buurt? Ja, zo’n 3 km. verderop is een camping.
We vinden hem op Truus en volgen de borden, waarop de camping duidelijk aangegeven staat.
Camping Le Pré Des Laveuses. In Cournon d’Auvergne. Het is een flinke gemeentecamping, en er staat 1 caravan!
We hebben de grote plaatsen dus voor het uitzoeken. Alweer een soort park. Veel bomen, verschillende soorten.
En de zingende vogels. En wifi, dus het ziet er goed uit. We blijven hier sowieso een paar nachten.
Van onze geplande route is dus he-le-maal nix uitgekomen. We zijn van hot naar her gereden en hadden beter vanaf het begin op de tol kunnen blijven, zeggen we achteraf!
's Avonds kijken we naar de dodenherdenking.