Zondag 23 april.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
23 April 2017 | Frankrijk, Torigni-sur-Vire
Maar mazzeltje, de buren hebben hun autoruiten al gekrabbeld en de stroom eraf gehaald. Dus kunnen we op hun stopcontact!
Zondags ontbijtje, maar dan anders. Eitje en een mueslibol, lekker makkelijk. Wel bakkie thee en daarna koffie. We hebben geen haast, we hoeven vandaag niet zo ver.
In de douches is het ontiegelijk koud, de vloer!!! En ik heb al van die kouwe voeten…
Dus ben ik snel klaar, sokken en crèmetjes doe ik wel in de caravan.
Wanneer we rond 10 uur wegrijden hoeven we niet meer te krabbelen en staat de auto op 5°.
Nog wel even gemeld dat we iets stoms gedaan hebben met de stroom, zodat de eigenaar de aardlek weer kan aanzetten. Toch prettiger voor de volgende gasten…
We hebben besloten dat we geen tol rijden, we hebben tijd genoeg. Volgens Tom rijden we rond de 3,5 uur. Het einddoel is camping Le Lac des Charmilles in Torigny Les Villers.
Vanuit hier willen we Bayeux bezoeken, en met name het beroemde tapisserie wandtapijt.
We rijden een mooie route, net als gisteren staan de koolzaadvelden (of lijnzaad?) in volle bloei.
We passeren ontelbare rotondes, dat is minder want steeds weer afremmen en optrekken.
Hé, daar is een tankstation, laten we maar even tanken. O, je moet eerst betalen met je visakaart.
Jammer, maar er komt nix uit de pomp. Dan komt er een dame aan, die Freek heeft zien rommelen.
Een heel verhaal in het Frans, ze ziet wel dat we er nix van maken. Dan vraag ik of ze Engels spreekt.
“Ah, vous parlez francais!” Geen vraag, maar een constatering. Grote glimlach.
“Ja, maar wel lentement=langzaam.” Heel geduldig legt ze uit dat de pomp waar we de kaart instoppen ook de pomp is waar iets uit komt. En dat is niet de pomp waar we bij staan met de auto.
Ohhh, natuurlijk. Wat een vriendelijk Française! Nu is het een eitje.
De zon is gaan schijnen en de thermometer wijst 14° aan. Maar als we een stop maken is de wind fris. Maar zon en blauwe lucht…helemaal goed.
Om 13.30 uur draaien we de camping op. Heel rustig, 2 Franse campers. De bazin loopt met ons langs de plaatsen. Ze spreekt een paar woorden Engels, dus ons Frans moet vanzelf weer een beetje opborrelen. We kiezen een fijne plek en willen hier een nachtje of 3 blijven.
Nu gaan we heerlijk buiten zitten in de zon!! Freek installeert de tv, zodat we vanavond sport en boer-zoekt-vrouw kunnen zien.
Morgen is er markt in het dorp, daar kunnen we lopend heen. En dan verder lekker nixen.
23 April 2017 - 20:12
Diane Reedijk:
Hoi, wat leuk dat ik weer mee kan lezen, veel veilige kilometers! En veel plezier, nog best frisjes zeg, groetjes Diane -
23 April 2017 - 20:35
Jopie De Vlaming:
Hey Marianne en Freek,
Een heel fijne vakantie toegewenst, ik ga weer lekker meelezen.
Groetjes Jopie -
24 April 2017 - 12:11