Woensdag
Door: Marianne
Blijf op de hoogte en volg M.L
13 Januari 2016 | Spanje, Puerto del Carmen
Er gaat een rechtstreekse bus heen, speciaal naar de markt.
Wanneer we bij de halte komen staat daar half Puerto del Carmen....
En dan ontdekken we door een babbel te maken dat je van tevoren een kaartje moet kopen voor een plaatsje in de bus. Dus.....gaan we terug, pakken onze spullen en gaan lekker naar het strand.
Maandag hebben we een bustoer gemaakt aan de zuidkant van het eiland.
We zijn naar hetq Timanfaya park geweest, hebben daar gezien en gevoeld dat er nog heel veel warmte in de grond zit. Eerst konden degenen die dat wilden, een ritje op een kameel maken. Wij hebben dat ooit gedaan, en dat was genoeg. Daarna een rondrit gemaakt. Spectaculair, al die lavaresten en kraters. Een bizar landschap! We drinken koffie in Yaiza en hebben lunch in Uga. We bekijken de groene lagune in El Golfo en rijden als laatste door het wijngebied La Geria, waar de wijnstokken in kuilen in de zwarte grond staan, met halfronde muurtjes eromheen tegen de wind. Hier hebben we een wijnproeverij....Wat een blamage. We komen in een ruimte waar wat wijnvaten liggen gestapeld, met een dame achter een toonbank. Ze schuift aan één stuk door glaasjes naar voren met 1 slok wijn erin. In de bus is gezegd dat we ons glaasje moeten bewaren omdat we ook een muscatel wijn krijgen. De eerste witte slok smaakt naar nix, en ook de zoete slok kan ons niet blij maken. Dan hangen we daar nog wat rond, kijken in de souvenirwinkel (uiteraard is die daar ook) en dan gaat de bus richting huis. Geen verhaal bij de wijn of wat dan ook. In de bus is natuurlijk van alles verteld over La Geria maar wij verwachten toch een verhaaltje bij de wijn.
Gisteren (dinsdag) stond er de hele dag veel wind. Op het terras voelen we daar nauwelijks iets van( dus daar smoor je weg, ondanks de parasol) maar op het strand is het dan niet lekker om daar een uur te zitten. Maar ik wil toch wel ff zwemmen. Veel wind op het strand. Ik vraag de strandstoelen man of we de stoelen ook voor een uur kunnen huren maar helaas, de prijs is voor de hele dag. Dat gaan we niet doen. Freek gaat niet zwemmen, watjuh, en zoekt een plekje uit de wind tegen de muur van de boulevard. Tot onze verbazing is er een binnenzeetje. Nog niet eerder gezien. Ik denk dat de vloed erg hoog geweest is of zo. De zee is lekker ruw, de gele vlag wappert. Golven om je lekker in te storten of op je rug te laten meedrijven. De temperatuur is goed.
Hierna droog ik even op en dan gaan we weer terug voor de thee.
Ik zal jullie niet vermoeien met de namen van alle restaurantjes waar we eten. Haha.
O ja, ik kan geen smiley's meer gebruiken, want dat is de reden dat mijn verslag niet doorkwam.
Vandaag wordt het weer een stranddag.
13 Januari 2016 - 15:17
Corrie. :
Leuk verslag weer Marianne en het zal zeker een belevenis geweest zijn in het park Timanfaya. Bij jullie dus lekker weer, ( hier wordt het kouder, met veel regen vandaag) . Geniet er samen van. Groetjes Corrie. -
14 Januari 2016 - 18:49
Freek :
Kijk je uit in de golven. Vroeger lagen wel samen ook onder water Door het geweld van de zee!