Le Domaine Vert. Donderdag 9 juni.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
09 Juni 2011 | Frankrijk, Troche
Er stonden 1 caravan en 1 tent, maar diezelfde middag kwamen er nog een tent en caravan bij.
Grote plaatsen, héél rustig. Zoals Annemiek, de eigenaresse zei: ”De mensen betalen voor de rust”. Er is niet veel te beleven, ook geen zwembad, en wij vinden € 21,00 best aan de prijs.
Wel is er Wifi midden op het terras, dus ik vraag me af wat je dan kunt zien op je laptop scherm. Dat zullen we wel zien.
Het is een boerderij met veel gevogelte, een paar schapen en varkens, en ze proberen zelfvoorzienend te zijn. Er is dus ook een grote groentetuin.
We bestellen een zelfgebakken brood voor morgenochtend, en morgen wordt er gekookt met eigen producten dus daar doen we ook aan mee.
Aan het eind van de middag maken we een wandeling door het bos rondom de camping, die ruim een uur moet duren. Wij doen er dus bijna 2 uur over! We vragen een keer de weg aan een boer die aan een weggetje woont en in de tuin bezig is. En ja hoor! een Nederlander. Wat zijn we blij als we bij onze caravan aankomen!
Vandaag willen we Uzerche bekijken en meteen boodschappen doen. Via allerlei heel kleine weggetjes bereiken we de stad, maar het is 13° en we lopen even naar boven, zien daar alleen maar huizen en maken rechtsomkeert naar de SuperU.
Intussen heb ik last van m’n buik gekregen en Freek is ook niet helemaal je dat, dus gaan we terug naar de camping. Ik cancel het eten voor vanavond voor mijzelf. Freek ziet het wel zitten en ik vind het leuk voor hem dat hij dan toch gaat. Het blijkt dat hier in de omgeving heel weinig te beleven valt, je moet voor bijna alles naar de Dordogne en dat vinden wij te ver weg.
We hebben allebei eigenlijk het gevoel dat het wel mooi is geweest en “zullen we naar huis gaan?” Om buiten te zitten is het eigenlijk te koud, dus zitten we binnen.
Goed, we gaan dan maar richting huis. Maar eigenlijk wil ik toch wel graag naar Futuroscope in Poitiers. En ook naar de camping bij de Mont St.Michel omdat je daar zo heerlijk een plateau de fruits de mer kunt eten. Het ligt allemaal wel uit de thuisroute, maar als ik nu niet ga krijg ik Freek vast niet weer zo gek om die slinger te maken, en nu zit het in de planning.
Maar als het weer niet beter wordt de komende tijd, zijn we eerder thuis dan gepland en ontmoeten we Lizette en haar gezin niet in Frankrijk maar in Schiedam, haha.
Morgen dus naar camping Le Futuriste vlakbij het park.
O, Lizette, pa is met zijn (heel goeie) wedstrijdmaatje 4e en laatste geworden. Dat had ik er maar niet bij gezet haha.