Op zoek naar de oorsprong. Dinsdag 10 mei.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
10 Mei 2011 | Spanje, Cazorla
O.a. verse groenten en fruit gekocht.
’s Middags wilden we naar de oorsprong van de Qualdaquivir rijden, een tochtje door het nationaal park Cazorla. In Cazorla hebben we nooit een afslag gezien en kwamen toen in het oude dorp terecht waar de straatjes zo smal zijn dat je het eigenlijk niet in je hersens zou halen er doorheen te rijden. We kwamen uit op het pleintje waar we gegeten hadden en vroegen toen de weg. Die was niet voor herhaling vatbaar. En toen we bij het volgende dorp aankwamen waar we omheen konden rijden…wat we achteraf bedachten…was het hetzelfde liedje en schampte onze buitenspiegel een muur. Maar geen schade gelukkig, dat heb je tegenwoordig met die inklapdingen.
We wisten dat de route op een bepaald moment veranderde van asfalt in een bosweg, en een buurman had gezegd dat het wel te rijden was……maar wij dachten er toch echt anders over. Na 13 km. van de ene kuil in de andere gereden te zijn, met alle fantastische uitwijkpogingen van Freek ten spijt, was er een plek waar we konden keren. En dat deden we graag.
Dus weer 13 km. hobbel-de-bobbel, daarna gelukkig het asfalt en de prachtige route door de bergen. Nu liepen we niet weer in de val van de kleine straatjes, en toen we op de camping kwamen hadden we 4 uur in de auto gezeten- met 2 uitstapjes naar een mirador- en 70 km. gereden. Ja, zo gaat dat hier.