Moskee. Woensdag 4 mei.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
04 Mei 2011 | Spanje, Santaella
Onderweg was het warm, en we stonden in de file om van de weg van Sevilla op de weg naar Córdoba te komen.
Het is een heel rustige, kleine camping met 31 plaatsen en 4 kleine verhuurhuisjes. Een prachtig groot zembad. En...Wifi in de caravan! Totaal staan er nu 3 Franse families, 1 Engels stel dat in Spanje woont en 1 Nederlands stel en wij.
De Fransen hebben schoolvakantie en strijken hier dus ook neer.
Toen we een beetje gesettled waren eerst Freek jr. gebeld want Karin is vandaag geopereerd. Gelukkig is alles goed gegaan.
Op deze camping betaal je voor een overnachting inclusief ontbijt. Omdat wij lid zijn van de svr konden we ook kiezen voor geen ontbijt en dan iets van € 4,00 minder betalen. Nee, zeiden we, we doen ontbijt. Nou ja, dat was dus 1x. We konden vanaf 9 uur ontbijten, dus we rammelden al een beetje. We kregen allebei pp.een stukje stokbrood van zo'n 10 cm (hooguit), 1 botertje, 1 jam en een smeerkaasje. En 5 Mariakaakjes in een pakje. + een flinke kop koffie en een glaasje jus. We vroegen om een broodje extra en moesten daar per stukje nog es 50 cent voor betalen. Dus morgen maar weer yoghurtjes met muesli in de caravan.
Vanmorgen met de auto naar Cordoba geweest. De streek is glooiend (heuvelachtig) met landbouw. Dus onderweg mooie golvende (nog)groene velden. We kregen van de campingbazin goede uitleg en konden zodoende parkeren in een ruime parkeergarage van een gigantisch winkelcentrum. Daarvandaan was het zo'n 20 minuten lopen naar de binnenstad. Toen we vertrokken zag het er bewolkt uit en dus deden we onze jeans en een jackje aan. Maar het werd steeds warmer, dus dat weten we weer voor de volgende keer. We moesten in de rij voor kaartjes voor de kathedraal maar dat ging snel. Toen was het kwart voor 12 en wilde Freek eerst gaan eten na ons karige ontbijt anders was hij bang om het vaantje te strijken in de kathedraal. We vonden een terrasje waar we een lekker belegd stokbroodje aten.Daarna dan toch óp naar de kathedraal. We hebben kortgeleden een boek gelezen waarin de hoofdpersoon een moslim was rond 1600. En dat speelde o.a. rond de moskee van Córdoba. Maar als je daar nu iets van probeert terug te zien, zijn dat alleen de bogen en de oude relïefs etc. Maar het blijft een indrukwekkend bouwwerk.
Wij vonden het druk in Cördoba vergeleken met een flink aantal jaren geleden toen wij er waren. Toen we uit de kathedraal kwamen, hadden we het eigenlijk alweer gehad. Freek heeft ook flink last (vrij plotseling)van zijn niet geopereerde heup.Dus verdelen we het allemaal maar een beetje over de dagen.We liepen dus de 20 minuten naar de auto, en deden boodschappen in de grote supermarkt.
Om 3 uur waren we weer bij de caravan en na de thee hebben we lekker gezwommen.
04 Mei 2011 - 20:37
Jan & Cobi:
Hoi Freek en Marianne
Wij hebben ook een cordoba, en ook mona toetjes.
Leuk dat we je zo kunnen volgen, hier alles oké, spaar je Freek en z'n heup een beetje, want we weten het, jij bent niet bij te houden!!!!!!!! maar nu even rust hé, het is voor jullie vakantie.
Groetjes Jan & Cobi. -
04 Mei 2011 - 21:27
Freek:
Niet nu met je andere heup gaan beginnen Pa !! Blijf nou maar even aan het genieten na het slechte weer wat jullie eerder hebben gehad aan het begin van de vakantie. Met Karin alles aan de beterende hand, dit is ook te merken in het ziekenhuis. De verpleging laat zich (veel) minder zien ! Mogelijk morgen al naar huis, we wachten in spanning af. Jullie nog veel plezier op deze en volgende adressen.
Freek / Karin / Niels en Emiel -
05 Mei 2011 - 13:24
Ernst:
Hallo Freek en Marianne,
Het is zover, de auto en de caravan zijn startklaar. Morgenochtend gaan we richting het zuiden, echter in de wetenschap dat het weer in die richting minder wordt en hier alsmaar beter zelfs in het week-end >25 gr. Thuis blijven is geen optie!!!! Wensen jullie nog een fijne vakantie en mogelijk tot schrijfs op ej.o...........@hotmail.com. Groeten Nel en Ernst