Woensdag 8 juni
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
08 Juni 2016 | Duitsland, Dresden
Om 10 uur rijden we uit Dresden weg. Het is best een lange rit, bijna 2 uur, en wij willen wel een keer stoppen voor een bak koffie. Dus kleine pauze? Bernd doet of ie gek is en wij nemen maar een slok uit ons waterflesje. Dan zegt Freek dat we ze uitnodigen voor een koffie ergens. Bernd zet de auto stil op een héél klein stopplekje langs de weg. “Wat doe je nou?” zegt Gudrun. “Jullie wilden toch een kleine pauze?” “Ja, in een Gaststätte, niet langs de weg.”
Al met al wordt er niet meer gestopt en als we om 11.45 in Annaberg komen weten ze daar een leuk restaurant en gaan we meteen maar eten.
O.k, dat moeten we volgende keer dus anders aanpakken. Nu dan maar onze koffie.
Bernd doet alleen datgene wat hij gewend is, misschien is het anders wel eng of weet ie de weg niet of…
We eten in het restaurant boven op de Pöhlberg, met een mooi uitzicht over de stad.
Hierna bekijken we de St. Annenkerk. Prachtige kerk met oude gesneden beelden en versieringen.
We krijgen een beschrijving van alles wat er te zien is.
Hierna lopen we de straat uit en is er een heel klein kerkje dat ook bezichtigd moet worden. Helaas, gesloten tot 15 uur. Het is nu 13.45 uur.
Geen nood, Bernd weet een heel leuk tentje waar we koffie kunnen drinken! En inderdaad, hier maakt men zelf chocolade en je kunt er zitten en iets drinken. Verwennerij. Zie de foto’s! “Marianne, wil je echt niet nog een stukje gebak?” Na mijn enorme punt Schwarzwalder Kirschtorte...
“En jij Freek?” We bedanken vriendelijk hihi.
Rustig aan lopen we naar het kerkje dat nu open is. Het is inderdaad heel klein, maar verrassing…binnen staan grote handgesneden beelden. Niet oud, maar mooi. Ik maak foto’s, tot Gudrun zegt dat ik mijn toestel een beetje moet wegstoppen want je moet extra betalen voor fotograferen. Oeps. Even later zie ik een papier waarop staat dat fotograferen 4 euro kost, samen met de St. Annenkirche. En niet flitsen. Nogmaals oeps.
Nu is het tijd om de weg terug op te pakken. Bernd gaat de auto halen die hoog bij de grote kerk staat.
Thuis zitten we heerlijk buiten en eten Abentbrot. Hierna nemen we afscheid en gaan naar de camping. Morgen trekken we weer verder. Richting Spreewald.
12 Juni 2016 - 08:05
Thea:
Leuke foto,s weer zeg. Je druppelaar in de tuin werkt goed hoor. Al vele keren aan gezet. Je onkruid groeit ook heeeeeel goed. Je post is al een aardige stapel. Wij gaan nog 4 dagen werken. En dan naar kamperland.