Park Paklenica.
Blijf op de hoogte en volg M.L
02 Juni 2013 | Kroatië, Starigrad
Het weer is nog steeds grauw, en af en toe miezert het een beetje. Doordat de halve groep jongeren (vooral de meiden)steeds in en om het toiletgebouw hangt zijn de douches koud! Maar vandaag willen we naar het park, mits het droog is, en anders gaat het hele verhaal niet door en vertrekken we zonder daar geweest te zijn. Na de lunch gaan we het proberen, regenjacks mee en wandelschoenen aan. En het weer blijft goed. Het is warm genoeg zonder de zon, want we klimmen een flink stuk over rotsige paden. Goed kijken waar je je voeten zet. Aan het begin zijn er groepen klimmers bezig. Het is een fascinerend gezicht hoe ze proberen houvast te vinden. We vinden het ook wel eng. Naast ons bruisen de watervallen, ik maak er een paar videootjes van. Het lopen doet ons erg denken aan onze Preekstoeltocht in Noorwegen, maar die was wel ff een stukkie zwaarder. We hebben niet de grot als doel, op 2,5 uur lopen! Na een uur keren we om en beginnen de terugtocht. Dan is de zon gaan schijnen en is het opeens warm, zomaar 19°. Voldaan arriveren we op de camping. We nemen een lekkere warme douche en zijn dan weer opgefrist.
Het is zondag en we gaan uit eten. We kiezen voor restaurant Dante en dat blijkt een goeie keus. We kunnen zelfs in het zonnetje op het terras zitten, dat is lang geleden! Lenie en Dik vragen ons op de koffie, we nemen onze net gezette pot mee en hebben een leuke avond. We geven ze onze toegangskaarten van het park, waar nog 3 bezoeken op staan. Lenie vind het jammer dat we morgen weer weggaan, als je leuk contact hebt met mensen wil je dat wel wat langer houden. We zeggen dat we in juli in Schiedam bivakkeren en Lenie nodigt ons meteen uit voor een bezoekje.