Naar camping Sandnes.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
18 Juni 2012 | Noorwegen, Mandal
Nee, we gaan toch maar niet naar Kilefjorden. We besluiten om bij Mandal camping Sandnes aan te doen. Waarom verder naar het Noorden als we dezelfde route ook weer terug moeten donderdag?
Het is een vriendelijk campinkje, soort van in een cirkel, omgeven door rotsen en de rivier.
We kunnen weer een plekje uitzoeken, maar niet in het midden want daar komt dinsdag de ACSI groep. We gaan aan de buitenkant staan, wel aan de weg maar ook aan de rivier.
Hier treffen we weer een stel dat we ook op Laerdal gezien hebben. Zij varen woensdag. De campingbaas zegt dat we om 18 uur bij de rivier moeten komen, dan wordt er op zalm gevist. Camera meebrengen.
Dan gaan we met de tv-schotel aan de slag. Hij piept wel, maar ontvangst, ho maar.
Na een poosje mag Freek het, wat mij betreft, alleen doen. Het schiet niet op en we drinken eerst thee. Dan maar weer verder. Ja hoor, RTL4 komt door, maar de rest niet. Dat is toch helemaal gek! Dan is het 18 uur en gaan we naar de rivier. Er loopt een stel mannen, een paar in waterdichte vissersbroeken tot hun oksels.
2 mannen gaan met een motorbootje en een net het water op. Een eind verder leggen ze het net over de hele breedte van de rivier in het water. Je ziet de gele kurken. Dan varen ze terug en houden 1 kant van het net vast, terwijl aan de oever 2 mannen het andere uiteinde vasthebben en naar het beginpunt slepen. Zo wordt een cirkel gevormd tot het bootje terug is en de mannen aan de oever ook weer terug zijn. Nu wordt het net naar de kant getrokken. Zware klus. Zie foto’s en filmpje.
Dit wordt 1 tot 2x per week gedaan. De vangst? 0,0. Nix, noppes, nada.
Er wordt zo nog 2x uitgerukt en Freek gaat steeds kijken maar de vissen blijven mooi weg.
Intussen zijn de Laerdal mensen komen kijken of de tv het al doet. Ze hadden dat gepiep natuurlijk gehoord. Hij helpt door de schotel ergens anders te zetten en..jippie, BEELD. Ws. stond een boom in de weg …ffiijjn.
Maar nu kan Freek dan mooi voetbal kijken, en we zien het nieuws. Nou ja, dat is niet schokkend, maar van de temperatuur in Nederland worden we blij. Wel 18°!