Naar Sogndal.
Door: Marianne.
Blijf op de hoogte en volg M.L
02 Juni 2012 | Noorwegen, Sogndal
Omdat we het hier op de camping wel gezien hebben en we wat hoger naar de gletsjers willen, vertrekken we een klein stukje hogerop naar camping Kjörnes. Ligt aan het Sognefjord en het is een terrassencamping dus mooi uitzicht. We doen rustig aan en vertrekken om 12 uur. Vlakbij de camping gaan we door de Fodnestunnel (7.5 km.) en dan komen we bij de pont. Die vaart elke 20 min.We staan vooraan en ja hoor, daar komt ie al. Na een kwartiertje varen bereiken we de overkant. Dan nog een stukje rijden en daar is de camping al. We hebben 26 km. gereden en dan de pont erbij. Om 13 uur zijn we er al! Dat is nog es mooi. En het is de moeite van het verkassen waard. We kiezen een plek die hoog ligt en melden ons tussen 19 en 22 uur bij het kantoor. Dit is de enige tijd dat het kantoor open is. Wel lastig als je overdag iets zou willen vragen. Het is zonnig maar weer berekoud door de wind. We zijn net weermannetjes: ff buiten, dan weer naar binnen etc. Uiteindelijk blijven we binnen maar het is wel maf als de zon zo lekker schijnt. ‘s Avonds zoeken we een restaurantje in het dorp en eten daar een prutje van rendiervlees met champignons. Gepofte aardappel en sla. Lekker en genoeg. We rekenen omgerekend 60,00 af.
We vinden het nog steeds vreemd dat het licht blijft. Ik maak om 22.45 uur nog maar es een foto.